Project Description

Marshall House 5×2 , Birmingham

Client: Coppertree Devlopment

Role: Quantity Surveying

Sector: Residential

Working with property developers Coppertree, Marshall House is a unique development of five one and two-bedroom warehouse apartments in the centre of Birmingham. The scheme was the conversion and refurbishment of an existing three-storey commercial building into a five-storey residential block, housing one-and-two-bedroom apartments, ranging from 71 square metres to 108 square metres.

Where possible, the building’s original character has been retained with the original brickwork being treated and painted with matt black conduit, tying in with the black fixtures and fittings throughout the scheme. Ceiling heights were designed to be very high and in excess of three metres, giving a sense of openness and space, especially when combined with large, crittal-effect windows.